Stekker uit eerste zonneauto Lightyear

23-01-2023 (18:39) - Economisch

Lightyear stopt met de productie van zijn eerste automodel, de Lightyear 0. Het bedrijf heeft vanmorgen uitstel van betaling aangevraagd voor Atlas Technologies, de dochteronderneming waarin de productie van het model is ondergebracht. 

'Het is een pijnlijk besluit', zegt CEO en mede-oprichter Lex Hoefsloot in het FD. De productie van de exclusieve Lightyear 0 ging in november van start bij de Finse autofabrikant Valmet Automotive. Een 'handjevol auto's' rolde daar tot nu toe van de band, maar de productie is te duur. 'In overleg met investeerders is besloten de stekker uit de Lightyear 0 te trekken', bevestigt Hoefsloot. Volgens de topman is deels onder druk van de investeerders besloten om middels de surseance het bedrijf te herstructureren. 

Lightyear haalde tot nog toe ruim €200 mln op bij meerdere investeringsrondes. Volgens Hoefsloot zijn de opgehaalde investeringen verbonden aan de houdstermaatschappij en is nog niet duidelijk in welke mate investeerders geraakt worden door de surseance van de dochtermaatschappij.

 


Bureaus

Media

Marketing