Troostwijk Auctions veilt Lightyear auto's

Troostwijk Auctions veilt Lightyear auto's

12-04-2023 (16:52) - Economisch

Altijd al een auto die op zonne-energie rijdt willen hebben? Dit is je kans om een prototype of ontwikkelingsauto van het Nederlandse automerk Lightyear te bemachtigen. Lightyear maakt een gedeeltelijke doorstart; een aantal voertuigen en voorraden wordt daarom geveild via het platform van Troostwijk Auctions.

Zes voertuigen, maar ook subframes, banden, stoelen, batterijen, onderdelen en meer liggen onder de digitale hamer. De veiling sluit op maandag 24 april 2023 om 10:00 uur.

Gecamoufleerde exemplaren

Het bedrijf Atlas Technologies, die verantwoordelijk is voor de productie van de Lightyear 0, is begin dit jaar failliet gegaan. Een gedeelte van het bedrijf maakt nu een doorstart. Alle aandacht gaat in de komende jaren uit naar de ontwikkeling van de Lightyear 2, een ‘betaalbare’ zonneauto van ongeveer 40.000 euro. De voertuigen en voorraden van Lightyear 0 worden vanwege het faillissement online geveild, waaronder twee gecamoufleerde exemplaren, een showmodel en prototypes die voor tests gebruikt zijn.

Info

Ook worden er onderdelen en incomplete voertuigen geveild. Daarnaast worden ook frames, elektromotoren, batterijen, banden, stoelen en een uitgebreid aanbod aan auto-onderdelen in deze veiling aangeboden. Alle 163 kavels van de veiling van Lightyear zijn hier te bekijken. Tijdens de kijkdag op woensdag 19 april 2023 van 10:00 uur tot 15:00 uur kunnen de kavels bekeken worden. 


Bureaus

Media

Marketing