Animal Heroes opweg om 15.000 honden in de oorlog te redden

21-11-2023 (12:21) - Marketing

De terreur die zich sinds 7 oktober 2023 als een olievlek door Israël en Gaza verspreidt, beperkt zich niet alleen tot menselijke slachtoffers. Ook duizenden honden, katten, ezels, paarden en andere dieren zijn door de oorlog in het Midden-Oosten gewond geraakt, omgekomen, of dreigen te verhongeren.

In de regio van Bethlehem in de Westbank leven 15.000 zwerfhonden die water en voer kregen van toeristen, eigenaars van lokale bars, restaurants en hotels. Sinds 7 oktober 2023 zijn de toeristen gevlucht en zijn de horecagelegenheden gesloten. Daardoor is er geen water en voedsel meer voor ruim 15.000 zwerfhonden.

Noodklok

Diana Babish, oprichter van de enige dierenopvang in de Westbank ‘Bethlehem Shelter’ is ten einde raad en heeft de Nederlandse noodhulporganisatie Animal Heroes om hulp gevaagd. Diana zorgt voor honderden honden en katten in haar opvang en probeert daarnaast zoveel mogelijk straatdieren water en eten te geven en van medische hulp te voorzien. Esther Kef van Animal Heroes: “We zijn dagelijks in contact met Diana en de situatie is onhoudbaar. Elke dag brengt ze uitgedroogde honden mee terug naar haar opvang. Als we niet snel handelen, dan overleven 15.000 dieren het niet.”

Animal Heroes heeft in verschillende landen een campagne gelanceerd voor hulp aan dieren in Gaza en de Westbank. Het team reist donderdag af naar de Westbank om samen met andere internationale hulporganisaties een infrastructuur voor noodhulp voor dieren op te zetten.  


Loay Rami Al Wadi (19 jaar) is een dierenbeschermer ut Gaza die vorige maand is omgekomen in het conflict.


Honden in de opvang van Diana in 'Bethlehem Shelter'.


Bureaus

Media

Economisch