ASICS maakt spoken word track op Global Running Day

07-06-2023 (13:15) - Marketing

Op Global Running Day, 7 juni, lanceert ASICS samen met spoken word artiest Roziena Salihu en muziekproducer Auntie Flo een spoken word track. Hiermee wil het merk Nederlanders in beweging brengen om de positieve effecten op mentale gezondheid hiervan te ervaren.

Met stichting MIND Us als partner is het doel zoveel mogelijk mensen te inspireren in beweging te komen voor hun mentale gezondheid.

Spoken word

ASICS heeft in samenwerking met spoken word artiest Roziena Salihu en muziekproducer Auntie Flo de track 'Nothing Feels Better' gemaakt. De tekst van het nummer, een spoken word van Roziena Salihu, is gebaseerd op woorden van mensen die hebben gedeeld wat beweging met hen doet. “Soms vind ik het lastig om de juiste motivatie te vinden, maar ik word oprecht gelukkig van beweging. Wat mij helpt is dingen doen waar ik plezier uit haal, zoals wandelen, skaten of dansen. Doen wat je leuk vindt is wat mij betreft de eerste stap. Al is het maar tien minuten, de rest komt dan vanzelf,” zegt Roziena.

Donatie

Het gedicht wordt ondersteund door een ritmische compositie van de producer Auntie Flo, die geluidstechnieken heeft gebruikt waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze opbeurende gevoelens opwekken. Voor iedere stream op Spotify van het nummer deze maand wordt € 5 gedoneerd aan stichting MIND Us. Zij zetten zich in voor een mentaal gezonde jeugd.

Gary Raucher, EVP, ASICS EMEA: "Bij ASICS hebben onze vijf letters een betekenis. ASICS is een acroniem voor de Latijnse uitdrukking Anima Sana In Corpore Sano ofwel een gezonde geest in een gezond lichaam. We weten dat de laatste jaren het geestelijk welzijn van veel mensen nog meer onder druk heeft gezet en we zijn vastbesloten om actie te ondernemen. We hopen dat het gedicht 'Nothing Feels Better' meer mensen zal inspireren om te bewegen voor hun geestelijke gezondheid en waardevolle fondsen op te halen voor de stichting MIND Us."  


Bureaus

Media

Economisch