Billy Boy en Innocean Berlin lanceren de CAMDOM app

Billy Boy en Innocean Berlin lanceren de CAMDOM app

19-09-2024 (15:58) - Marketing

Het Duitse condoommerk BILLY BOY en Innocean Berlin de CAMDOM App: een digitaal condoom dat beschermt tegen het opnemen van niet-consensuele inhoud tijdens seks door mobiele apparaten te blokkeren.

Het is nog nooit zo makkelijk geweest om zonder toestemming foto's, video's of audio te maken met een smartphone. Als content eenmaal gelekt is, verspreidt het zich als een virus waardoor het onmogelijk is om het te traceren - met als gevolg emotioneel leed, depressie, het verlies van banen en zelfs zelfmoordgedachten onder de slachtoffers. Met dat in gedachten hebben BILLY BOY en Innocean Berlin een app geïntroduceerd die een einde kan maken aan dit verontrustende volksgezondheidsprobleem.

De CAMDOM app is net zo makkelijk te gebruiken als een gewoon condoom. Voordat ze seks hebben, plaatsen gebruikers hun smartphones dicht bij elkaar en vegen ze een virtuele knop naar beneden om alle camera's en microfoons te blokkeren. Als één gebruiker probeert weg te glippen, geeft een alarmsignaal aan dat er mogelijk opnames gemaakt dreigen te worden zonder toestemming. Er kunnen zoveel apparaten tegelijk worden geblokkeerd als nodig is.

Ontwikkelaar van de app, Felipe Almeida, zegt: “Tegenwoordig zijn smartphones een verlengstuk van ons lichaam geworden en we slaan er veel gevoelige gegevens op op. Om je te beschermen tegen het opnemen van niet-consensuele inhoud, hebben we de eerste app gemaakt die je camera en microfoon kan blokkeren door simpelweg Bluetooth te gebruiken.”

Als merk met als missie mensen te helpen hun plezier te ontsluiten, vooral de jongere generatie, ziet BILLY BOY de CAMDOM App als een bewijs van haar betrokkenheid - want in een always-online wereld is veilige seks in het virtuele rijk ook belangrijk.

CAMDOM by BILLY BOY wordt gepromoot tijdens de Maand van de Seksuele Gezondheid door middel van een geïntegreerde sociale mediacampagne, podcasts, een groep beïnvloeders en een mediastrategie waarbij billboards, stickers en posters worden geplaatst in nachtclubs, universiteiten, bars, drukke straten en centra voor seksuele gezondheid; het publiek wordt aangemoedigd om het digitale condoom meteen te downloaden.
CAMDOM by BILLY BOY is nu beschikbaar op Android en wordt binnenkort gelanceerd op iOS.
 


Bureaus

Media

Economisch