Catawiki lanceert 'Nu Kopen'

Catawiki lanceert 'Nu Kopen'

28-06-2024 (09:30) - Marketing

Online marktplaats Catawiki introduceert een aantal nieuwe functies, waaronder de mogelijkheid voor kopers om de veiling over te slaan en het object direct te kopen voor een vaste prijs.

In 2023 liepen ruim 170.000 Nederlanders het object van hun dromen mis: ze plaatsten een bod maar verloren de veiling. Om dit in de toekomst te vermijden, lanceert Catawiki vandaag de optie ‘Nu Kopen’. Hiermee kunnen kopers ervoor kiezen om een object meteen te kopen in plaats van de veiling af te wachten.

Verkopers kunnen de ‘Nu Kopen’ functie kiezen wanneer ze hun object aanmelden voor verkoop. Ze stellen dan een vaste prijs in waartegen het object kan worden gekocht voor het einde van de veiling. Kopers zien ‘Nu Kopen’-objecten gemarkeerd met een speciaal label en kunnen ‘Nu Kopen’-filters gebruiken om objecten te vinden. Ook worden er speciale ‘Nu Kopen’-collecties gelanceerd. De 'Nu Kopen’-knop staat onder de biedingen en verdwijnt 24 uur voor het einde van de veiling waardoor kopers weer mee kunnen doen met bieden.  


Bureaus

Media

Economisch