Duurzaam reizen steeds populairder

12-11-2019 (14:25) - Marketing

Duurzaam reizen wordt steeds populairder. Maar liefst 40 procent van de Nederlandse reizigers vindt het belangrijk om een duurzame accommodatie te boeken voor hun reis. Dat blijkt uit onderzoek van Booking.com.
 
Ook reizen steeds meer Nederlanders naar gebieden die getroffen zijn door natuurrampen om te helpen bij de wederopbouw. Bijna een vijfde (17 procent) is van plan om komend jaar naar een land te gaan waar ze niet alleen lekker vakantie kunnen vieren, maar waar ze ook een bijdrage kunnen leveren aan het herstel van de  lokale gemeenschap en economie in dat gebied. Daarnaast geeft 40 procent van de Nederlandse reizigers aan dat ze best wat gemak op willen geven als dat betekent dat ze kunnen helpen het toerisme weer op te bouwen. Zo zijn ze bijvoorbeeld bereid om langere reistijden te accepteren en vinden ze het niet erg om bepaalde bezienswaardigheden niet te kunnen bezoeken vanwege wederopbouw.
 
Duurzaam reizen wordt dus steeds meer de norm en steeds minder een actieve keuze. Nederlandse reizigers benoemen de volgende manieren waarmee zij van plan zijn minder impact te veroorzaken op het milieu in 2020:

- In goede accommodaties buiten het stadscentrum verblijven - 55%
- Drukke trekpleisters vermijden door minder bekende attracties te bezoeken - 52%
- Een reisschema uitstippelen dat afwijkt van de meest toeristische routes - 39%
- De oorspronkelijk bedachte reisbestemming inruilen voor een minder bekend maar soortgelijk alternatief in hetzelfde land - 36%
 
Hier vind je meer informatie over het onderzoek. 

 


Bureaus

Media

Economisch