Flink en STIVA gaan samenwerken om alcoholcontrole te verbeteren

Flink en STIVA gaan samenwerken om alcoholcontrole te verbeteren

27-02-2023 (15:17) - Marketing

Flitsbezorger Flink en STIVA, de Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie, nemen het initiatief om te komen tot een Gedragscode voor Alcoholbezorging. Daarnaast willen de twee meer ervaringen delen op het gebied van de naleving van de leeftijdsgrens voor alcoholverkoop. 

Robin Kiesler, directeur Nederland van Flink: “Dagelijks bezorgen we boodschappen bij vele duizenden Nederlanders. Dat willen we op een verantwoorde manier doen. We moeten en kunnen nog stappen zetten bij het strikt controleren van de leeftijd bij personen tot 25 jaar die alcohol bestellen. Een duidelijke Gedragscode helpt ons daarbij.”

Oproep aan andere bezorgers

Flink werkt momenteel zelf aan verbeteringen van de naleving zoals bewustzijn onder de bezorgers, het inzetten van mystery guests en verbeteringen in en aan de app.” STIVA-directeur Peter de Wolf: “We zijn verheugd dat Flink nu heel concrete stappen zet en aan de slag gaat met deze Gedragscode en het onderschrijven van onze Reclamecode voor Alcoholhoudende dranken. STIVA roept andere bezorgbedrijven op zich snel aan te sluiten bij dit initiatief. Het is van groot belang dat er geen alcohol aan jongeren onder de 18 jaar wordt afgeleverd.” 


Bureaus

Media

Economisch