Squla sleept certificering B Corporation binnen

24-11-2020 (11:10) - Marketing

Futurewhiz, het moederbedrijf van Squla, mag zichzelf een ‘B Corporation’ noemen: hét keurmerk voor organisaties die naast groei ook mens, milieu en maatschappij als uitgangspunt nemen. Met deze certificering behoort Squla tot een wereldwijd netwerk van 3.585 organisaties in 74 landen die bijdragen aan een duurzame en verantwoorde samenleving. 

‘B Corporations’ zijn organisaties die erin slagen een goed evenwicht te creëren tussen ‘purpose’ en ‘profit’. Het zijn organisaties die niet alleen winstgevendheid nastreven, maar bij hun activiteiten óók mens, milieu en maatschappij als uitgangspunt nemen. Hoewel steeds meer bedrijven en organisaties zich bewust zijn van de noodzaak hiervan en zich willen laten certificeren door B Corp, is het verkrijgen van het certificaat zeker niet eenvoudig. Het certificaat ‘B Corporation’ wordt namelijk pas toegekend als er minstens 80 van de 200 punten zijn behaald in het ‘B Impact Assessment’: een manier om de duurzame en sociale impact van een organisatie te meten. Naast hun maatschappelijke missie worden de activiteiten en cultuur van organisaties onder de loep genomen aan de hand van tientallen (sociale) factoren, zoals het bedrijfsmodel, processen die sociale denkwijzen faciliteren en de manier waarop duurzaamheid is ingebed in werkprocessen.
 
Caroline Henneman, Head of Marketing & Growth bij Squla, heeft dit assessment van begin tot eind begeleid. “We zijn erg trots op het verkrijgen van dit certificaat, wat een bijzondere mijlpaal is voor Squla. Sinds onze oprichting is het onze missie om ieder kind spelenderwijs vooruit te helpen en deze certificering is een kroon op ons werk. Bovendien is het verkrijgen van een B Corp-certificaat geen sinecure. Er gaat een uitgebreid traject aan vooraf dat een aantal maanden in beslag neemt. Tijdens deze certificering is onze organisatie op allerlei niveaus doorgelicht. Squla is glansrijk uit dit assessment gekomen en we hoefden weinig structurele aanpassingen te maken om ons te kwalificeren.” 
 

Over Squla

Squla is de grootste verstrekker van aanvullend onderwijs in Nederland. Ruim 180.000 Basisscholieren oefenen en spelen Squla vanuit huis en meer dan 600.000 Basisscholieren via hun basisschool. Squla is een online oefenprogramma voor Basisscholieren in groep 1 tot en met 8. Met leuke quizzen en games oefenen ze met de lesstof van school. Squla is een aanvulling, bedoeld als ondersteuning bij het lesgeven op school en ook thuis, om leerlingen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo te stimuleren. Squla gelooft dat dit voor elk kind beschikbaar moet zijn.

 


Bureaus

Media

Economisch