Myomy genomineerd bij Coolest Dutch Brands 2019

12-07-2019 (11:11) - Cool Brands

Toen Marja Baas naar India vertrok, had ze een kleine webshop, waar enkele producten opstonden die bij moesten dragen aan een betere wereld. Om eens te kijken wat haar duurzame tas zou doen, zette ze deze online. Binnen een dag werden er 900 exemplaren verkocht. Sindsdien is het tassenmerk Myomy razendsnel een serieuze speler in de modewereld. Een nominatie in de 2019-editie van Coolest Dutch Brands waard. 
 
Myomy wil met de producten zorgen voor een mooiere wereld, maar ook topdesign op de markt brengen. ‘We zijn niet een geitenwollensokken-merk’, vertelt Marja Baas in FONK. Toen ze begonnen in 2008 was duurzaam zijn namelijk nog vaak een diskwalifier. Maar Myomy wist zich van meet af aan te onderscheiden door opvallend design en een duidelijke handtekening.
 

Craft centraal 

In 2019 haakt het thema van Coolest Dutch Brands aan bij de ‘slow trend’. De redactie van FONK selecteert maandelijks een van origine Nederlandse merk waarbij ‘craft’ een centrale rol speelt voor zowel het merk zelf als voor de manier waarop de brands hiermee naar buiten treden en zo een breed publiek aan zich weten te binden. Eerder in deze 2019-serie: Gebrouwen door Vrouwen, EARTH Water, Bart’s, VanMoof, Hertog Jan en Seepje. In deze editie: Myomy.
 

Drie maanden gratis FONK lezen

Wil je het volledige interview met Marja Baas over Myomy lezen maar heb je geen abonnement? Maak dan nu gebruik van onze jubileum-aanbieding waarmee je drie maanden lang en zonder verdere verplichtingen FONK magazine in print en digitaal kunt lezen. Klik hier als je van dit aanbod gebruik wil maken.
 
Coolest Dutch Brands 2019 is powered by DPDK,  De Ondernemer en Ruwer.