AquaBlu genomineerd bij Coolest Dutch Brands 2020

25-06-2020 (10:00) - Cool Brands

Aquablu lanceerde op 3 juni een limited edition Amsterdams Grachtenwater. Drinkwater, uit de gracht dus. Aquablu heeft als missie om schoon drinkwater toegankelijk voor iedereen te maken zonder dat daarvoor PET -flessen nodig zijn. Het bedrijf bouwt slimme waterzuiveringssystemen voor de consumentenmarkt, die de kwaliteit van drinkwater waar dan ook ter wereld, kunnen garanderen. Missie èn marketing van dit jonge watertech merk is goed voor een nominatie bij Coolest Dutch Brands 2020.
 
Founder Marnix Stokvis: ‘Met onze stunt in Amsterdam wilden we aantonen dat onze systemen het aankunnen om zelfs van grachtenwater, drinkwater te maken. Tegelijkertijd wilden we meer bewustzijn creëren over het plastic flessen probleem. We hebben zoveel enthousiaste reacties gekregen, dat we overwegen met een follow-up te komen. Dan kunnen we het geld aan een concreet goed doel hangen.’
 
Impliciet aan de missie (schoon drinkwater toegankelijk maken voor iederen) wil Aquablu de wereld beter maken. Maar daarbij verliezen de ondernemers het economische belang niet uit het oog. Met andere woorden: er moet geld verdiend worden. En dat is iets waaraan andere spelers (lees wereldverbeteraars) nog wel eens voorbijgaan.
 
Lees het complete interview met Marnix Stokvis nu in FONK #288. Heb je geen abonnement op FONK? Meld je hier aan!
 

Over Coolest Dutch Brands

De redactie van FONK selecteert ieder jaar twaalf van origine Nederlandse merken die in aanmerking komen voor de titel Coolest Dutch Brand van het jaar. De genomineerde merken voeren elk op hun eigen manier, sustainability hoog in het vaandel. Ze zijn positief zichtbaar in de media vanwege hun (vernieuwende) product of dienstverlening en weten door intelligente marketing aantoonbaar een breed publiek aan zich te binden. Eerder in de 2020-serie: Verstegen Spices & Sauces, MUD Jeans, de Edwin van der Sar foundation en Naïf.
 

Finale 2019-editie verplaatst

Vanwege het Coronavirus is de finale van Coolest Dutch Brands 2019 verplaatst naar 14 oktober aanstaande. De drie finalisten VanMoof, Seepje en The FlowerFarm gaan op woensdag 14 oktober met elkaar de
vriendschappelijke strijd aan. Heb je nog geen ticket en wil je er op 14 oktober bij zijn en meebeslissen wie zich Coolest Dutch Brand van 2019 mag noemen? Koop dan hier je ticket.

Coolest Dutch Brands 2019 is powered by Ruwer, de Ondernemer, Candid, Edelman Amsterdam, MassiveMusic, Studio Piraat en Hammerfest.