HenriPay maakt NFT's kopen met iDeal en creditcard mogelijk

27-02-2023 (10:48) - Economisch

Het Nederlandse bedrijf HenriPay introduceert een mogelijkheid om aankopen in Web3.0, zoals NFT's, te doen met betaalmethoden als iDeal, Giropay en creditcard. Tot nu was dit alleen mogelijk met behulp van cryptocurrencies als Bitcoin of Ethereum vanuit een digitale ‘wallet'.

Met de betaalmethode van HenriPay kunnen aankopen in Web3.0 betaald worden met de eigen nationale valuta. Na een pilot met MetaRembrandt, waarbij men middels HenriPay een NFT kon bemachtigen van De Nachtwacht, wordt de betaaloplossing nu over heel Europa uitgerold. 

Drempel verlagen

Maurice Weber, Managing Director HenriPay. “Met HenriPay maken we het nu als eerste in Europa en tweede in de wereld na Amerika, voor iedereen mogelijk om aankopen te doen in Web3.0. Met HenriPay wordt de drempel voor bedrijven om een project in Web3.0 te starten verlaagd, aangezien de eindklant nu middels de vertrouwde betaalmethodes hun NFT’s kunnen gaan kopen. Meerdere grote aanvragen liggen inmiddels op de plank van grote spelers tot NFT-platformen. We kunnen dan ook niet wachten om onze betaaloplossing in heel Europa uit te gaan uitrollen!”, aldus Weber. 

Digitale revolutie

CEO Henri Broen: “Met onze eigen investeringsmaatschappij, Henri Broen Investments, richten we ons op technologieën met een groot toekomstpotentieel. Wij zien Web3.0 als de volgende fase in de digitale revolutie. Het wordt echter pas een revolutie, als dit ‘nieuwe internet” voor iedereen toegankelijk wordt. Om die reden hebben wij geïnvesteerd in de betaaloplossing HenriPay.”


Bureaus

Media

Marketing